Zupa grzybowa z oliwą truflową

Ilość porcji: 4 OS
Zupy
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim starty czosnek.
  2. Dodaj opakowanie zupy grzybowej Hortex i smaż kilka minut.
  3. Zalej wszystko bulionem i gotuj do miękkości.
  4. Następnie dodaj śmietankę, dopraw zupę solą i sporą ilością pieprzu.
  5. miksuj wszystko tak, aby powstał gładki krem.
  6. Gotową zupę podawaj z oliwą truflową i posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Lista zakupów


Składniki:
  • Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 3 szklanki bulionu grzybowego
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • oliwa truflowa do smaku
Inne potrawy
w tej kategorii
Grzybowa pod kapeluszem
Grzybowa pod kapeluszem

Sprawdź przepis
Ciasto truskawkowe
Ciasto truskawkowe

Sprawdź przepis