Zupa grzybowa z oliwą truflową

4 OS
zupy
50 minut

Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka i zalej bulionem. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
1 l bulionu warzywnego
200 g pieczarek
200 ml wywaru z gotowania suszonych grzybów
50 ml śmietany 30%
50 ml białego wytrawnego wina
40 ml oliwy truflowej
2 białe cebule
1 pęczek koperku
0,5 g szafranu
olej rzepakowy
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz warzywny z leśnymi grzybami
Gulasz warzywny z leśnymi grzybami

Sprawdź przepis
Łosoś z sosem dyniowym i pistacjami
Łosoś z sosem dyniowym i pistacjami

Sprawdź przepis