Zupa jesienno-zimowa z pulpecikami drobiowymi

Ilość porcji: 4-5 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszaj z solą, pieprzem i jajkiem oraz 1 posiekaną cebulą.

Uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Obsmaż je z każdej strony na maśle w dużym garnku.

Następnie dodaj zupę jesienno-zimową i zalej 1,5 litra wody.

Gotuj 25 minut pod przykryciem.

Podawaj ze świeżym koperkiem i  opcjonalnie śmietaną.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Zupa jesienno-zimowa HORTEX – 1 opakowanie
  • 250 g mięsa mielonego drobiowego (z indyka lub z kurczaka)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz
  • Świeży koperek
  • 1 łyżka śmietany (opcjonalnie)
Inne potrawy
w tej kategorii
Imbirowa zupa rozgrzewająca
Imbirowa zupa rozgrzewająca

Sprawdź przepis
Pad Thai
Pad Thai

Sprawdź przepis