Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zupa krem z brokułów

Średnie
Zupy
30minut
4 porcje

Składniki

  • Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
  • Bulion warzywny 600 ml
  • Kwaśna śmietana 150 ml
  • Płatki migdałowe 100 g
  • Cebula
  • Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, na patelni.

Krok 2

Następnie do wrzącego bulionu warzywnego wrzuć brokuły oraz podsmażoną cebulę i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Krok 3

Później całość zmiksuj na gładką masę.

Krok 4

Śmietanę przelej do kubeczka, dodaj 2-3 łyżki wrzącego wywaru i wymieszaj tak, żeby nie było grudek.

Krok 5

Zahartowaną śmietanę wlej do zupy. Całość dopraw do smaku, startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowy krem brokułowy możesz podawać z prażonymi płatkami migdałowymi.

Powiązane przepisy

Spróbuj również