W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekane: cebulę, czosnek, papryczkę chili i następnie curry. Smaż wszystko, aż cebula będzie miękka. Następnie dodaj pokrojone w kostkę filety z kurczaka i smaż kolejne 2-3 minuty. Dodaj bukiet warzyw kwiatowy oraz zupę i dalej smaż całość przez 10 minut. Na koniec dolej bulion i mleczko kokosowe i gotuj jeszcze chwilę. Przypraw solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp zupę listkami kolendry lub posiekanym szczypiorkiem.
Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie
Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie
2 filety z piersi kurczaka
500 ml bulionu drobiowego
1 puszka mleka kokosowego
1 cebula
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki pikantnego curry
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek kolendry lub szczypiorku do posypania
sól, pieprz