Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zupa z zielonej fasolki

Średnie
Zupy
20minut
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa zielona Hortex 1 opakowanie
  • Bulion warzywny 1 l
  • Szynka wędzona 100 g
  • Ziemniaki 5
  • Marchewka 2
  • Cebula 1
  • Por 1
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masła 3 łyżki
  • Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • Ziele angielskie 2 ziarenka
  • Liść laurowy 1 liść
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebule, czosnek i por posiekaj i podduś na maśle wymieszanym  z oliwą. Dodaj liść laurowy oraz ziela angielskie,  obrane i pokrojone w krążki marchewki oraz zieloną fasolkę szparagową.

Krok 2

Duś całość przez kilka minut. Następnie dodaj obrane i  pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej bulionem warzywnym i gotuj.

Krok 3

Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż na oddzielnej patelni. Przesmażoną, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Podawaj z grzankami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również