Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem

Średnie
Dania główne
30min
4 porcje

Składniki

  • Szpinak w sosie śmietanowym Hortex 1 opakowanie
  • Wędzonego boczku 100 g
  • Sera mozzarella 50 g
  • Suszone pomidory 2-3 szt.
  • Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
  • Mleka 200 ml
  • Mąki 200 g
  • Gazowanej wody 150 ml
  • Jajka 2 szt.
  • Szczypta soli
  • Szczypta chili
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę dodaj lekko rozmrożony szpinak. Dolej ok. 100 ml wody i duś pod przykryciem 10 minut. Często mieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojony boczek, pokrojone suszone pomidory i ser mozzarella. Wymieszaj. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem.

Krok 4

Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również