Lista zakupów:

Oliwa
Śmietana
Sól i pieprz

Lista składników:

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie

100 g sera twarogowego

100 ml śmietany

1 cebula

2 ząbki czosnku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka pestek słonecznika

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

sól, pieprz

 

Ciasto naleśnikowe:

200 ml mleka

200 g mąki

150 ml gazowanej wody

2 jajka

szczypta soli

olej do smażenia

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

Cebulę drobno posiekaj i  podsmaż na oliwie, następnie dodaj lekko rozmrożony szpinak i duś ok. 10 minut, podlewając do czasu do czasu wodą. Pod koniec dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i rozgniecionym czosnkiem. Dodaj pokruszony ser twarogowy i łyżkę uprażonych pestek słonecznika. Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą